لوگوی سایت

بیماری لکه قهوه ای باکتریایی یا پیت باکتریایی در اثر فعالیت باکتری سودوموناس تولاسی روی کلاهک قارچ دکمه ای پدیدار می شود.

باکتری سودوموناس در خاک پوششی فعالیت می کند و زمانی که رطوبت به هر دلیلی بالا باشد و رطوبت مازاد روی کلاهک قارچ برای مدتی بماند باکتری سودوموناس فرصت فعالیت پیدا کرده و با مواد سمی مترشحه که تولاسین نام دارد باعث تخریب و اضمحلال دیواره سلولی قارچ شده ایجاد لکه روی کلاهک یا پایه قارچ دکمه ای می کند. این لکه ها معمولا سطحی هستند ولی گاهی اوقات باعث سوراح شدن و فرورفتگی کلاهک می شود که در این صورت به آن «بلاچ باکتریایی» گفته می شود. این لکه ها اگرچه سطحی هستند ولی باعث افت شدید بازارپسندی محصول می شوند.

گاهی اوقات لکه های ناشی از باکتری با لکه های ناشی ازکپک سبز تریکودرمایی و یا حتی با لکه های ناشی از مایکاگون اشتباه گرفنه می شوند.

بر خلاف تصور عموم تولید کنندگان، تنها رطوبت نسبی و آبیاری بی موقع باعث لکه باکتریایی نمی شود بلکه موارد زیر نیز باعث لکه باکتریایی می شوند‍:

۱- ورود بخار گرم به سالن سرد

بخار که توسط دیگ بخار وارد سالن می شود به سطوح سرد سالن برخورد کرده و در اثر میعان باعث ایجاد رطوبت روی کلاهک قارچ. می شود

۲- سرد شدن سالن تا رسیدن به نقطه شبنم

رابطه رطوبت نسبی هوا و دمای هوا یک رایطه معکوس است با افزایش دما رطوبت نسبی کم می شود و بالعکس.بنابراین اگر دمای سالن بیش از حد سرد شود رطوبت نسبی بالا رفته و این موضوع باعث فعالیت بیشتر باکتری سودوموناس تولاسی می شود.

۳- اختلاف دمای روز و شب در محیط بیرون که باعث افزایش رطوبت نسبی هوا به ویژه در شب شده و این رطوبت توسط دستگاه های هواساز به داخل سالن کشیده می شود.

هر عاملی که باعث افزایش رطوبت نسبی در سالن تولید شود، باکتری سودوموناس تولاسی را بیدار می کند.

 

 

دیدگاه ها

  • هنوز دیدگاهی وجود ندارد.
  • افزودن دیدگاه